pondelok 27. augusta 2007

CampFest 2007


Už tretí raz som bol na Campfeste. Ale tento sa od ostatných dvoch veľmi v niečom lýšil. Už len tým, že bol na novom mieste, vo Svaríne pri Kráľovej lehote. Ale bolo úplne super.

Veľmi som sa na to tešil, lebo konečne som vypadol z Bratislavy na dlhší čas, ale tento CF prevíšil akékoľvek moje očakávania. Veď aj téma bola "Neporovnateľne viac" ;-) Nebudem tu písať o tom, čo sme robili, aké skupiny hrali (ináč boli super, ale to sú vždy), ale chcem tu skôr napísať, čo ma Boh cez tie 3 dni naučil.

Už dlhší čas, aj pred CF, som sa tak nad sebou zamýšľal, že ako som na tom s mojou vierou, či sa posúvam dopredu, alebo nie. A pritom som sa porovnával s inými a dosť vysoko som si nasadil latku. Hovoril som si, že tento začal veriť len pred dvoma rokmi a už učí iných, hovorí pred toľkými ľuďmi a ja po 5 rokoch sa stále hrabem vo svojom, tom istom piesočku. Stretol som sa tam s jedným kamarátom z Bratislavy a som sa s ním o tom rozprával. A vtedy som pochopil, že Boh má pre každého plán:

"Veď ja poznám zámer, ktorý mám s vami - hovorí Pán. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia: dám vám budúcnosť a nádej."
Jeremiáš 29:11

Boh si použije každého takého, aký je, s tým, čo má, vtedy, kedy ho bude potrebovať. Boh si nás trénuje, aby potom si nás mohol použiť. A preto je zbytočné sa porovnávať s inými, lebo oni ich dary, schopnosti nemajú s vlastného úsilia, ale len vďaka Bohu a viem, že Boh si použije aj mňa a každého, kto Ho nechá byť pánom v jeho živote.

Na CF som si tiež uvedomil, akú silu má modlitba. Plno vecí sa tam udialo vďaka modlitbe. Už len samotný CF, že vôbec sa mohol uskutočniť má super story a aj o modlitbe. A v posledný večer sme sa dali všetci dokopy, neskôr sme sa rozdelili do krajov a všetci sa modlili za svoj kraj, osoby okolo...a ja viem, že to malo obrovskú silu.

Takže tento CF ma naozaj povzbudil veľmi a keď som na začiatku písal, že som nevedel, či sa moja viera posúva dopredu, tak teraz sa určite pohla a o dosť veľký kus.

Foto z Campfestu

Ubytovanie

Hľadám si ubytovanie v Bratislave na semester, lebo som nedostal internát. A už pomaličky mi začína prihárať, lebo už o chvíľu ho budem potrebovať. Včera som pozeral video na 7:22 o tom, že je jednoduché odovzdať Bohu veci, ktoré sa nás síce týkajú, ale aj tak ich nemôžeme ovplyvniť (nech zajtra bude dobré počasie a tak), ale už je pre nás väčší problém spoľahnúť sa na Boha, keď ide o niečo, do čoho môžeme priamo zasiahnuť. Lebo nechceme, aby sa to pokazilo a dosť čudný pocit, keď mám sa kontroly vzdať, že ja sa o to už nebudem starať. Tak som si povedal ok, nech to má v rukách Boh, On to určite lepšie vyrieši, ako ja. Dnes ráno som na svojom Facebooku čítal úryvok z Biblie, čo ma v tomto veľmi povzbudil:

"Každé prikázanie, ktoré vám ja dnes dávam, máte náležite plniť, aby ste žili a rozmnožovali sa, vošli a vlastnili krajinu, ktorú Pán odprisahal vašim otcom. A rozpamätúvaj sa na celú cestu, po ktorej ťa Pán, tvoj Boh, vodil štyridsať rokov na púšti, aby ťa pokoril, vyskúšal a zvedel, čo je v tvojom srdci, či budeš zachovávať Jeho príkazy, alebo nie. Pokoril ťa a dal ti hladovať; potom ťa kŕmil mannou, ktorú si nepoznal ani ty, ani tvoji otcovia, aby ti ukázal, že človek nežije len z chleba, ale že človek môže byť živý zo všetkého, čo vychádza z Božích úst."
Deuteronómium 8:1-3
To ma naozaj utvrdilo dnes, že na Boha sa môžem spoľahnúť, že je verný a aj keď teraz sa mi nedarí nič nájsť, bude to ok, lebo On mi dá, čo potrebujem.

nedeľa 26. augusta 2007

Začiatok


Už dlho som rozmýšľal, že si založím blog, ale nikdy sa mi do toho nechcelo, lebo som vedel, že to sa mi nebude chcieť tu písať. Ale teraz som si povedal, že by bolo fajn, podeliť sa s niektorými zážitkami, skúsenosťami, s tým, čo ma učí Boh aj s tými, čo ich len tak nestretnem a na druhej strane, niekedy je jednoduchšie niektoré veci napísať, ako povedať :) Tak verím, že to, čo tu v budúcnosti napíšem, bude zaujímavé a hádam aj užitočné.