streda 30. januára 2008

Nechať to na Boha

Viktor a ja teraz pracujeme na pozvánke na small group. Chceme pozvať ľudí, aby sa zapojili do skupiniek a mohli sme tak vytvoriť spoločenstvo a spolu objavovať a spoznávať Boha. Rozmýšľal som, že čo by tam malo byť a ako by to malo vyzerať, aby to naozaj ľudí zaujalo a už pár dní som bol totálne zaseknutý, lebo som nevedel, že čo s tým. Niečo som zrobil, ale nevedel som ako ďalej. Dnes som sa rozprával s Viktorom, či s tým. On mi na to povedal jednu super vec:

neboj. ty sa teraz iba modli. teraz rada je na mne. cakaj na moj email.
Uvedomil som si, že to bolo veľmi o mne, to, čo som ja chcel urobiť, z vlastných schopností a už som sa nevedel pohnúť. A chce od nás Boh presne toto, spoliehať sa na Neho. Proste, keď nevieš, čo ďalej...neboj. Ty sa teraz iba modli, teraz rada je na mne, ukážem ti, čo robiť.

pondelok 28. januára 2008

Frydlant, Lysa hora, Igorova 21


Tento víkend sme ja, Igor a Dano J boli na víkend u Mika vo Frydlante. Bol to super čas. V sobotu sme išli na Lysu horu ešte spolu s dvoma českými chalanmi, ktorých Mike učí na gymku angličtinu. Trvalo nám asi dve hodiny, kým sme sa dostali na vrchol. Dosť veľký stupák to bol a sem - tam sa aj na snehu šmýkalo, ale dolu sa išlo super - to sme stihli asi za hodinu. Bola to sranda, zápasili sme v snehu, šmýkali na snehu, ... hrali Settlers, Acquire. Išla cez víkend aj NHL All - Star Game, veľmi sme to chceli vidieť, ale boli sme unavení, postupne sme zaspávali a nakoniec sme prespali asi polku zápasu (ja som prespal 4 góly).
Igor má tento týždeň narodeniny, tak sme to oslávili - mali sme tortu a hrali sme bowling. Bola sranda, keď sme prišli do bowling centra a Mike začal tykať čašníčke :) Na začiatku na neho trochu čudne pozerala, ale potom si zvykla a už jej to ani nebolo zvláštne.
Bolo fajn stráviť čas s priateľmi...

sobota 5. januára 2008

Winter Camp 07


Som veľmi rád , že som sa toho roku dostal na tábor s mojimi prešovskými priateľmi. Bol to naozaj super čas, ktorý som mohol stráviť s nimi a spoznať mnohých ľudí trochu viac. Bol to pre mňa veľmi povzbudzujúci čas po všetkých stránkach. Boli sme tam super spoločenstvo, ja som síce dosť ľudí až tak veľmi nepoznal, ale bol to Ježiš, ktorý nás spájal a preto to vôbec nevadilo.
Boli to 5 dní, čo som mohol stráviť čítaním a rozmýšľaním nad Božím Slovom. Veľmi ma to povzbudilo k tomu, aby som si každé ráno našiel čas na Bibliu a modlitbu. Lebo pred campom aj teraz sa musím učiť na skúšky a robiť všelijaké veci, ale čo som si tak uvedomil na tomto tábore je, že Boha si čas treba nájsť za každých okolností a maximálne sa to oplatí.
A Silvester bol najlepší, aký som za celý môj život zažil. Zabudli sme na čas a v tichu nám Peťo M. dal otázku - Čo pre teba znamená Ježiš a potom sme ho všetci chválili za to aký je.
Veľmi som vďačný Bohu za to, že tam ukazoval Jeho lásku, Jeho prítomnosť a požehnával celý ten čas.
A keď som teraz už späť doma v normálnom svete a musím sa učiť na skúšky a už to síce nie je také super ako na campe, ale to nevadí, lebo viem, že s Bohom môžem mať takýto čas vždy a všade.