utorok 29. apríla 2008

Semester končí

Semester nám končí. Celkom funny čas. So Študentským hlasom sme uzavreli rok, hodnotili. Mali sme posledné skupinky... Ja som zhodnotil tiež a keď som rozmýšľal nad tým, že čo sa zmenilo tento rok pre mňa tak bolo to veľa vecí, ale dajú sa zhrnúť do tejto jednej.

Naučil som sa dôverovať Bohu a robiť pre Neho veci bez toho, aby som mal istotu, ako to dopadne.
Proste, neviem, aké sú Jeho plány, niekedy sú iné ako mám ja. Ale Jeho plány sú the best a ja ich chcem nasledovať.
Keby mi povedali ešte minulý rok, pôjdeš do Ameriky, budeš musieť urobiť osem skúšok za necelé 4 týždne, budeš hovoriť svedectvo a iné veci ľuďom na akciách..., no nebol by som s tým veľmi ok. Ale Boh na mne celý rok postupne pracoval, musel som prejsť cez rôzne skúšky a prišiel som na to, že Boh si ma privedie tam, kde chce, aj keď ja sa snažím robiť niečo iné, lebo On ma chce mať na inom mieste a že jednoducho mu môžem dôverovať a že On sa postará o to, čo potrebujem a fakt to tak bolo celý čas. A preto viem, že s Bohom môžem robiť veci, s ktorými nie som veľmi ok, ale On ma prevedie.
Teraz robím už skúšky a celkom to ide a s Bohom je to naozaj úplne iné, lebo viem, že On je pri mne ako zasľúbil. A smejem sa na tom, jak sa ostatní trápia s ťahákmi :)

streda 9. apríla 2008

Update

Už som tu dosť dlho nič nenapísal, takže malý update.
O školstve nebudem, bo to poraženstvo... :)

Asi najväčšia vec v tomto čase pre mňa je príprava na cestu do USA. Neviem, či všetci viete, tak poviem. V Bratislave som zapojený do služby v Študentskom hlase pre Krista a idem na letný misijný projekt do Gantlinburgu, Tennessee na dva mesiace. Bude to super príležitosť pre mňa rásť viacej vo viere, naberať skúsenosti v službe, v evanjelizácii, budeme mať skupinky, Bible studies, ... Teraz musím vybavovať plno vecí, aby som tam mohol ísť - víza, získať si finančnú podporu. Nie je to ľahké a chcel som si potom aj nájsť prácu po projekte a nejak sa mi v tom nedarí, tak možno sa vrátim domov potom :)

Tak sa môžete modliť za to, aby mohol ísť na projekt, vybavil víza, zohnal potrebnú podporu (nie je to málo) a nech sa deje Božia vôľa v tom, či si nájdem prácu, alebo nie a nech robí veľké veci na projekte s nami a aj s ľuďmi, s ktorými sa budeme stretávať.