streda 12. marca 2008

Modlitebná skupinka

Každý utorok máme modlitebnú skupinku a včera som ju viedol ja. Prišlo aj pár Američanov z Texasu, ktorí tu prišli na týždeň alebo dva. Bolo to super, hlavne keď sa ma Tomáš spýtal, či by som to mohol celé viesť po anglicky, aby sa nemuselo prekladať. A akurát dnes som na to myslel, že sa toto môže stať :) Tak trochu mi bolo aj smiešno. Veľká výzva...tak som si povedal, že keď Boh to odo mňa chce, tak do toho idem a bolo to super. Aspoň som si vyskúšal, že ako to bude, keď pôjdem na projekt v lete do USA :)
Som povzbudený ako Boh koná v mojom živote a dáva mi rôzne výzvy a veci, ktoré som ešte nerobil, dáva mi nové skúsenosti...

Najlepší bol záver. Modlili sme sa a Tomáš mi šepká, že už by som to mal ukončiť. Ta som sa ho pýtal, že jak...Tomáš asi chcel niečo pekné...mňa napadlo: Amen (možno tu to nevyzerá smiešne, ale tam to bolo fest :))

utorok 11. marca 2008

Polievka

Dnes bola na obed najväčší postrach zo všetkých polievok - špenátová s vajcom. Už od detstva ma to strašilo, naposledy som to bol nanútený jesť na základnej. Ale nejako som to zvládol so zapchatým nosom, som na seba hrdý :)

pondelok 10. marca 2008

Návšteva z Čiech

Tento víkend prišli do Bratislavy naši spolužiaci z GJAR - Igor, Slávka a Maťo. Bol to krásny víkend. Mali sme super čas. Hrali sme kalčeto, Settlers a v sobotu sme boli na Devíne. Dali sme si slovanské mená :) Môžeme poslať našej slovenčinárke, porobili sme super fotky, popozerali sme si asymetrický Bratislavský hrad... Aj môj privát poslúžil - spali sme u mňa. Celý čas sme mali veľa srandy, tak veľa som sa už dlho nenasmial :)
Bol to fakt super čas, som veľmi rád, že tu traja moji veľmi dobrí kamaráti mohli byť ...


Foto

štvrtok 6. marca 2008

Rozhodnutie

Igor a Slávka ma ešte minulý rok zavolali, či by som nešiel s nimi do USA na leto. Všetko sme dohodli, začali sme vybavovať veci, a nedávno som dostal so Študentského hlasu dostal možnosť ísť na projekt do Gatlinburgu. Veľmi by som tam chcel ísť, bolo by to super byť na projekte s inými kresťanmi a robiť službu aj tam.
Na druhej strane chcem byť aj s Igorom a Slávkou, ale stále neviem, či by mohli pracovať v Gatlinburgu. A tak uvažujem, či ísť na projekt alebo nie.
Rozmýšľal som, čo ma Boh chce týmto naučiť - možno zobrať na seba zodpovednosť za to rozhodnutie (aj keď neviem, ako to dopadne), dôverovať Bohu, nech On urobí, čo On potrebuje... ešte pár dní máme, aby sme Igorovi a Slávke našli tam prácu.

Prosím, modlite sa za moje správne rozhodnutie, nech si to Boh použije pre svoje plány...

Prosím, modlite sa za skupinku...

V týchto dňoch ma Boh veľa učí. Niekedy mám pocit, že je toho dosť, ale som rád, že môžem rásť a prekonávať výzvy, ktoré mám, aby som sa mohol posunúť ďalej a robiť to, čo On chce, aby som robil.
Boh nám dal teraz víziu robiť skupinku pre niekoľko chalanov. Začali sme pripravovať úvodnú skupinku. Včera som si začal uvedomovať, že aká vážna vec to je, že môžeme niekomu z nich zmeniť život úplne od základov. Je to super, že Boh nám dáva také veľké veci, aby sme robili. To ma tak povzbudzuje, že ako to dopadne, lebo Boh chce, aby sme robili tieto veci a On nás povedie a hocičo sa tam bude diať, On si to vie použiť na svoju slávu.

Tak vás chcem poprosiť o modlitby za tie prvé skupinky, aby prišli tí chalani, ktorých Boh chce, aby prišli, aby mali otvorené srdcia a mysle, aby sa ich Duch Svätý mohol dotknúť. Aby mali otázky, na ktoré budú chcieť hľadať odpovede a aby sme s nimi nadviazali silné vzťahy... a nech všetko, čo tam bude nech je od Boha, nech nič nerobíme so svojich síl, ale v mene Ježiša... lebo len tak to má význam

Čo sa udialo v poslednom čase a tak...

Minulý týždeň a víkend bol zaujímavý a celkovo teraz je všetko taká výzva.
Minulý štvrtok sme sa robili znova stretnutie pre študentov, lebo prišiel kanadský hokejový tím Athletes in Action a ich tréner mal potom slovo tam. Bol to Rayen Walter. On hral hokej vtedy keď Peter Šťastný hral, bol kapitán Washingtonu a vyhral Stanley Cup. Bolo super ho počúvať, jeho svedectvo. Držal som aj jeho víťazný prsteň :) Vyzerajú parádne, majú štýl :) By som tu dal aj foto, ale ešte som sa k nemu stále nedostal.
Cez víkend som bol v Prahe, Peťo (brat) mal narodky, tak sme oslávili. Ide si kúpiť kolieskové korčule, tak sme mu so sestrou kúpili chrániče :) Stretol som sa aj s Igorom a Slávkou, pokecali sme o USA a potom sme boli u Dana J a hrali Settlers. Celý ten čas bol super.
Tento týžeň som mal trochu chaos s časom. Treba robiť seminárku, projekt, ... môžete sa modliť, aby som stíhal všetko, čo treba - školstvo, služba, ...

Foto z víkendu